сряда, 9 януари 2008 г.

The Infinite monkeys theorem
















The infinite monkeys theorem е теорема от теорията на вероятностите и статистиката, която гласи, че една маймуна, натискаща случайни клавиши на пишеща машина в определен период от време, клонящ към безкрайност, рано или късно ще успее да напише всичките творби на Шекспир. Теоремата има различни разновидности (свързани най-вече с броя маймуни). За целите на този пост ще разгледаме разновидността на теоремата, включваща достатъчно голям брой маймуни, нека са хиляди, милиони, няма значение.

Теоремата има просто доказателство. Разглеждаме всеки натиснат клавиш като независимо случайно събитие. Нека за по-просто клавиатурата има 30 клавиша (колкото азбуката) и маймуната трябва да напише само думата "шимпанзе" (състояща се от 8 букви). Вероятността това да се случи е 1/30*1/30*1/30*1/30(1/30*1/30*1/30*1/30 или 1/30^8 или 1 делено на 30 на степен осма. 30 на степен осма е едно доста голямо число - 656 милиарда и 100 милиона. Тоест, шансът едно шимпанзе да напише "шимпанзе" е едно на 656.1 милиарда. Несъмнено, шансът да напише трагедията "Ромео и Жулиета" например е хиляди пъти по-малък, но дори да е така, милионите пъти, умножени по 656.1 милиарда, пак представляват число, по-малко от безкрайността. Голямо число, но крайно, изброимо. Ако предположим, че имаме на разположение достатъчно време, маймуната рано или късно ще я напише.

Защо пиша за всичко това? Ами много просто. Сега си представете всички малоумни блогъри на този свят, които творят непрестанно своите глупости, вече години наред.

Да, блоговете (блях) не са явление с голяма история...но сравнете едно шимпанзе с един блогър, който има претенциите да бъде:

* Хомо Сапиенс
* Грамотен
* Интелигентен
* Пишещ някакви смислени неща, които да остави за другите свин...блогъри

На теория, вероятността цялата скупщина малоумни блогъри да създадат някакъв шедьовър е милиони, милиарди пъти по-голяма, отколкото едно или много шимпанзета да го направят.

Но това не се случва!!!

И никога няма да се случи!

Защо, питате се драги сапиенси? Защото това, смотаните блогъри, не са интелигентни хора. Още повече - те не са въобще хора, те са мутанти! Те стоят на по-ниско еволюционно ниво и от шимпанзетата! От интелигентни хомо сапиенси, те са деградирали и са се превърнали в едно посмешище за нашата раса, ЕДНИ ШИБАНИ ОТРЕПКИ!!!

Дарвин е открил естественият подбор и еволюцията. Това е процес на утвърждаване на "полезните" мутации и генетични разновидности, водещи до оцеляването и развитието на вида.

Но блогърите са една грешна стъпка в нашата еволюция, същества, които нямат бъдеще и не могат да допринесат за нашето оцеляване като вид!

Ами замислете се! Повечето са асоциални влечуги, гейове, педеруги, педофили, прекалено грозни и комплексирани злобни човечета и разбира се, пенсионирани агенти на Държавна Сигурност! Как такива изроди биха могли да дадат поколение? Ами никак! Факт!

В моменти като този, в които вече е застрашено продължаването на нашия вид (не само на нашият етнос, ооо не - мисли глобално и действай анално!), ние като народ, раса и вид сме застрашени от тези дегенерати и мутанти!

Историята познава велики хора, борещи се за опазването ни като вид!

Например Адолф Хитлер!!! Прозорлив, велик човек! Ако беше жив сега, сигурен съм че щеше да организира изкореняването на тази ВРЕДНА ГЕНЕТИЧНА МУТАЦИЯ - БЛОГЪРСТВОТО!!!

И така, драги хора! Мислете с главата си! Не позволявайте на тази блогърска измет да ни затрие като вид! Отстоявайте правата си! Не оставяйте на шибаните блогъри да се налагат! Защото рано или късно ще станат мнозинство и тогава с нас е свършено!

НЕ НА БЛОГЪРЩИНАТА!

5 коментара:

Анонимен каза...

Eй супер сте! Само не излагате ли каузата на опасност, ами ако някой се реши и вас да наебе.

Няма страшно, силата е с вас, продължавайте да серете, тя купчинката във вашия блог се трупа, само да не се удавите в собствените си лайна.

Приветствам инициативата, отдавна имаше нужда от такива като вас.

Б(л)ог да е със вас приятели!

ТВЪРДО за зад ВАС, един БЛОГЪР!

Анонимен каза...

Силата е с нас, защото нашата кауза е справедлива. Вярваме, че някой ден ще живеем по-добре без заплаха от страна на мутиралите блогъри!

Анонимен каза...

Без шльокавица и без неграмотни блогъри, блогини, бложещи и блогари ;)

Анонимен каза...

от Norman :
Абе, ниема опасност да ни затрият, щото повечето блогъри са графомани с обсесивно-компулсивно разстройство, естествено грозни са и никоя нормална жена не би искала да си продължи рода с тех...но виж тия нежните поетеси или похотливите 180 килограмови ученички са им навити...страшна работа!

Ебем блогъри каза...

Ами така е, нищо не става от тях!

Според статистиката, 90% от дърпащите торънти с бабешко порно от родните тракъри са именно блогъри!!!