сряда, 30 януари 2008 г.

Прекрасна новина!

Преглед на печата...


МВР ще знае по всяко време на денонощието
кога сме били в интернет, на кого сме пращали имейл или съобщение по ICQ, както и с кого сме говорили по телефона, използвайки глобалната мрежа, пише в. Сега

Това става ясно от публикувана вчера в "Държавен вестник" съвместна наредба на вътрешното министерство и на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС)

Данните за действията в интернет, както и за разговорите ни по фиксиран и мобилен телефон ще са достъпни в реално време за служба "Оперативно-техническа информация" на МВР, но без самото съдържание на разговорите и кореспонденцията.

Според наредбата обаче всички телефонни оператори и интернет доставчици са длъжни да осигурят на МВР "пасивен технически достъп чрез компютърен терминал" до съхраняваните данни. Телефонните оператори вече са осигурили такъв достъп, тъй като и досега в законите имаше такова изискване. Те съхраняват данни за това от кой номер е дошло повикването, от коя клетка, ако обаждането е от мобилен телефон, и колко време е продължил разговорът.

Новото е, че обхватът се разширява и с тотално следене на интернет, което ще започне от 15 март догодина. Вече ще се събират данни за времето, в което потребителят е седял в мрежата, за изпращача и получателя на всяко съобщение, както и за началото и края на разговорите в мрежата през програми като Skype. Информацията трябва да се съхранява от операторите в продължение на 12 месеца.

Наредбата изисква всяка година до 31 март операторите да дават отчет на министъра на вътрешните работи колко пъти са предоставяли събраните данни на компетентните органи - прокуратура, следствие, спецслужби и др., колко пъти не са могли да го направят и по какви причини. Тази информация ежегодно ще се праща и на Европейската комисия.



Нищо по-хубаво от това! Евала на г-н Петков и на ЕС!

Какво значи това за нас, обикновените хора?

  • Полицията вече ще знае кога блогърите гледат педофилско и бабешко порно!
  • Полицията вече ще знае кога и на кого блогърите-мутанти продават органи и деца! Досега си говориха по скайп и си мислеха, че понеже за провайдърите няма retention, ще се измъкнат чисти, ама НЯМААА!
  • Всички проклети мутанти, които си правят бозавите протестчета и се борят против нас и против г-н Петков ще могат да бъдат открити своевременно и разпитани
  • Като резултат, след 15 март 2009-та година, поне 2/3 от мутантите-блогъри ще преустановят публикуването на менталните си пръдни!
  • Няма да има нужда да се набутваме със закупуване на бръмбари и миникамери за смотаните им блогърски събития, които пазят в тайна!

Това е един добър ден за Българската Демокрация! Това е един прекрасен ден за човешкият вид. Ние вече правим залагания кои ще са първите блогове, които ще прекратят съществуването си и кои ще са първите уроди, минали в нелегалност!


И все пак - остават още неща, които трябва да се направят. Все още няма закон, които да ограничава смотаната, малоумна Вогонска блогърска пръд...поезия! Въпреки, че 99% от блогърите-литературни дейци са педофили и бабоеби, ще останат 1% олигофрени, които ще продължат да генерират абсолютно безсмислен трафик в интернет.

Също така, все още няма закон, забраняващ Уикипедофилията, за жалост!

Но ние сме оптимисти! Днес ще празнуваме! УРА!

10 коментара:

Анонимен каза...

от Norman
Само не съм съгласен с тоя твой цитат Е@ем блогъри
..."Всички проклети мутанти, които си правят бозавите протестчета и се борят против нас и против г-н Петков..."
Мене ниема да ме слагаш редом до министър Петков, щото аз ъв събота като бех на пързалката на Ариана и ми се припишка си се прибрах ъвкъщи в тоалетната, а можех и аз като министъра да се опитам да напълним езерото, но семейната ми култура не позволява, а и от уважение към съгражданите ми не можем да правим такива работи.
А пък скайп, ниемам и не ми триебва изобщо, аз с мутанти не говорим, щото освен глупости и мръсотии, нищо свестно не можем да научим от блогърите- плужеци...а снощи гледах по телевизора как тоя кибер Явор е заловил един гаден педофил и много съм доволен...само така !

БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

Ебем блогъри каза...

Нашата организация научи, че блогърите смятат да използват tor, за да избегнат правосъдието!

Ние имаме решение и на този проблем - ще инсталираме голям брой крайни tor peer-и, на които ще снифваме трафика и ще предаваме съдържанието му на властите!

Вие проклети блогъри няма да избегнете правосъдието!

Анонимен каза...

от Norman:
А пък вчера тоя пършивец Блого Шопов не спре цел ден да си дриска хвалби, че щели да го дават по талевизора как се възмущава от това че полицията и кибер Явор вече законно ще знаят къде и какво си обменят и говорят извратените блогъри. А Блого обяснява какви високотехнологични мерки щел да вземе да се защити...и какво мислиш е родила олисялата му ряпа, щял молям ти се да си криптира каналите за комуникация. Щял да си зарови с лопата каналите по-надълбоко...тц, тц...той не може да си опази космите по главата, амам то за какво ли са му тия косми като на празната плевня покрив не и триебва.

БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

Ебем блогъри каза...

Деградиралите блогъри действат първосигнално - без да са запознати с директивата на ЕС за борба с блогъри!

Според нея се събира информация за хостовете с които са се свързвали, както и за портовете и продължителноста на комуникацията. А не за съдържанието на пакетите.

Но нека криптират, щом не ги мързи. Тези хора не си дават сметка, че ако бъдат заподозряни от властта, компютрите им ще бъдат конфискувани, а скъпоценните им частни ключове - използвани за декриптиране на трафика. От друга страна, криминалните блогъри понякога имат навика да използват passphrase за допълнителна защита. Което е проблем, чието разрешение е в рамките на 2-3 шамара.

БЛОГЪРИТЕ НА САПУН!

Анонимен каза...

Здравей Е@ем блогъри, как си, добрие ли си !? Знаеш ли че блогърите ще протестират под гордата осанка на удобните недоносляци Горчо и Блого, много са възмутени от тая директива, и се наложи да ги "приветствам" ъв блога на единия киликендзер.

от Norman :
Безпринципния некадърник Горчо, се опияни от талевизионната си изява и вече е ъв ядрото на действащите лидери на веб-гражданското общество и произвежда новини…без значение какви, важното е той да е в джаза. Абе Горчо, ми те куките нарочно си те развяват като флаг-бърсалка, необходими са им такива недъгавци като тебе и Блого да бъдат ъв първите редици, за да може мислещите да стоят настрана, да се дистанцират по принуда и реалните свободи на всички ни да се стесняват.
И тоя път исканията ви са възмутително мижави и горе-долу звучат така, както би звучал протестът на ниекоя женка, която ъв менструационния цикъл си хвърля крилцата и тампоните ъв контейнерите за смет, а после оглавява протест срещу кмета, че е направил общинско сметище и попадайки там нейния санитариат може да послужи за извличане на ДНК материал и да го ползват в нейна вреда.
Е питам аз, кой ви кара да си хвърляте целия физиологичен боклук ъв Интернет…ми много правилно е да си свикате ЕДИН БЕЗПЛАТЕН ОБЯД и да си го хапнете. !?

БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

Анонимен каза...

Хахаха!

Много добре казано!!!

Norman каза...

От Norman :
Днеска ще ходим ъв Централна Поща да плащам парното, щото не съм използвач и муфтаджия като блогърите и съм съвестен гражданин и това, че ниекой краде безогледно, не е причина и аз да станем крадец, но понеже сумата е над 100 лева и ме е страх да не загубим парите, че съм доста разсеян и майка ще дойде с мене.
И знаеш ли Е@ем блогъри, ще си вземем прашката да ги стрелям тия протестиращите блогъри, освен това ще помолим майка да ги снима за албумчето ми, ще си опресним каталога и после почвам да ги визитирам един по едни...първо тия от центъра, че са ми по-удобни, после и по кварталите...а с най-голиемо удоволствие ще изчистим София от сумати блогъри провинциалисти, които са се довлекли тука, ниекои даже са се наплодили и ниема места ъв детските градини, за нормалните хора и децата им. А в провинцията вече има открити достатъчно работни места, но ниема хора защото всичко е дошло тука да миека и да руши града ни, щото те не го приемат за свой и го ненавиждат. И така, Е@ем блогъри днеска ми се очертава един приятен делови ден, после като се прибереме с майка, ще ти напишем тука какво съм направил и видел на Ядящия им Протест...ще им прегледам менюто отблизо и ще им видим сметката ъв най-скоро време.

БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

Ебем блогъри каза...

Блогърите ги е страх от истинското гражданско общество - това, което не допуска тяхното престъпно съществуване! Затова пръскат лъжи и манипулации!

Но нямат шанс, колелото вече се завъртя..

Анонимен каза...

[b][url=http://bestbuystoreonline.com/products/zyprexa.htm]5 mg zyprexa [/url][/b]

Анонимен каза...

[b][url=http://www.playlist.com/blog/entry/12705499139] Tofranil online [/url][/b]